Čo vidieť v Piešťanoch a v okolí mojimi očami

Čo vidieť v Piešťanoch

Milí cestovatelia volám sa Jarka, som zakladateľka dovolenkujlacno.sk a prinášam vám tipy čo vidieť v Piešťanoch a v okolí.

Najznámejšie kúpeľné mesto Piešťany na Slovensku okrem liečenia reumatických chorôb ponúka spolu s okolím veľa možnosti pre trávenie voľného času. Ja osobne do Piešťan chodím veľmi rada okrem toho, že tu chodievam do Národného ústavu reumatických chorôb sa rada poprechádzam po pešej zóne, mestskom parku a kúpeľnom ostrove, ktorého súčasťou je aj krásny kúpeľný park. Okrem kúpeľov a hotelov tu nájdete aj termálne kúpalisko Eva a 9-jamkový golfový areál vo Vrbinkách.

Piešťanské kúpele

Slovenské liečebné kúpele Piešťany patria viac ako 100 rokov k popredným európskym kúpeľom v liečbe reumatizmu, rehabilitácii pohybového aparátu a nervového systému. Využívajú pritom prírodné zdroje unikátne liečivé sírne bahno a termálnu minerálnu vodu, ktoré boli základom pre vznik Piešťanských kúpeľov.

Kúpeľný ostrov a Kolonádový most

Kúpeľný ostrov sa nachádza na rieke Váh vo východnej časti Piešťan. S centrom mesta ho spája Kolonádový most, ktorý je najdlhší krytý most na Slovensku (148 metrov), ktorého súčasťou je aj socha od Roberta Kühmayera. Barlolámač muž, ktorý sa v kúpeľoch zbavil bolestí sa stal aj symbolom mesta.

Centrum Piešťan

V centre mesta nájdete pešiu zónu a množstvo kaviarní a reštaurácií, ktoré ponúkajú domáce i medzinárodné špeciality. Kto máte radi oplátky určite vyskúšajte tie piešťanské, ktoré dostať kúpiť na každom rohu. Z centra mesta to máte na skok do mestského parku. Piešťanský mestský park je jedinečným miestom, kde môžete relaxovať, ale taktiež aktívne športovať, či tráviť voľný čas s rodinou.

Pobyty v Piešťanoch

Okružná jazda na vláčiku Piešťanský expres

Ak by ste si radi pozreli centrum mesta a Kúpeľný ostrov, prezrite si ho z Piešťanského expresu. Turistický vláčik premáva z Kúpeľného ostrova do centra mesta a späť. Stojí na jedenástich pravidelných zastávkach, kde môžete ľubovoľne začať alebo ukončiť jazdu. Jeden plný jazdný okruh trvá cca 40 minút. Vláčik jazdí od mája do septembra a nepremáva v prípade dažďa alebo nepriaznivého počasia. Cena lístka pre dospelú osobu je 2 EUR a dieťa do 12 rokov 1 EUR.

Vyhliadkové plavby – okolie na očiach

V Piešťanoch si môžete užiť aj vyhliadkové plavby od Kolonádneho mosta po priehradnom jazere Sĺňava. Prevádzka lode ja závislá od počasia, ale v bežných podmienkach sa plaví od marca do novembra. Prevažne využíva dva okruhy. Prvý krátky, trvá 50 minút a loď vás zavedie k Vtáčiemu ostrovu a späť. Druhý okruh, nazývaný aj dlhý, trvá 75 minút, pričom loď ide okolo Vtáčieho ostrova cez Ratnovskú zátoku k Drahovskej hati, odtiaľ k Rybárskemu dvoru a späť. Cena lístka pre dospelú osobu je 5,00 Eur za dlhý okruh.

Cyklotrasy – čo vidieť v okolí

Piešťany žijú bicyklami a cez celé mesto je spravená cyklotrasa. Medzi ďalšie cyklotrasy v Piešťanoch patrí okruh jazerom Sĺňava o dĺžke 12 kilometrov a je vhodný aj na korčule.

Tip na skvelú zmrzlinu

Zmrzlináreň Monalisa je malý rodinný podnik kde vyrábajú každý deň čerstvú zmrzlinu z ingrediencií, ktoré sú len tej najlepšej kvality a podľa tradícií talianskej gelaterie. Zmrzlina Monalisa je bez konzervantov, adittiv, aróm, farbív, a preto má vždy prirodzenú farbu a chuť. Zmrzliny sú 100% BEZLEPKOVÉ a ako novinku uvádzajú na trh zmrzlinu VEGAN 100% bez derivátov z mlieka a iných živočíšnych zložiek.

Tip na skvelú cukráreň

Kaviareň Elizabeth sa ukrýva v prekrásnom domčeku vo vidieckom štýle a nachádza sa priamo na kúpeľnom ostrove. Výhodou kaviarne Elizabeth je terasa, ktorá ponúka nádherný výhľad na exkluzívny hotel Thermia Palace, a taktiež na termálne jazierka. Pochutnať si môžete na skvelých dezertoch vlastnej výroby, ako sú cheesecake, makrónky, raw torty, FIT dezerty a veľa iného. V ponuke majú taktiež horúcu čokoládu značky Zotter. Spoločnosť Zotter patrí k svetovej špičke výroby čokolády. Je to rakúska rodinná firma.

Výlety do okolia Piešťan

  • ZOO Farma New Zealand (8 km)
  • Park miniatúr (11km)
  • Tematín (11km)
  • Čachtický hrad (16km)
  • Hrad Beckov (22km)
  • Oponický hrad (25km)