Slovensko otvára hranice s 8 krajinami

Slovensko otvára hranice so 16 krajinami

Článok aktualizovaný dňa 26.5.2020

Možnosť krátkodobo vycestovať do ôsmich krajín (Česka, Poľska, Maďarska, Rakúska, Chorvátska, Nemecka, Švajčiarska, Slovinska) bez povinnej karantény pri návrate, ktorá doteraz platila na 24 hodín sa od stredy 27. mája predĺži na 48 hodín.

Do Česka a Maďarska je možné vycestovať bez testu aj karantény. Do Rakúska je potrebné sa preukázať s negatívnym testom na COVID 19. Do Poľska je možné ísť za účelom prechodu do inej krajiny na 12 hodín.

Článok aktualizovaný dňa 19.5.2020

Slovensko otvára hranice s 8 krajinami.

Slovensko od štvrtka 21.5.2020 uvoľňuje režim na svojich hraniciach. Pri návrate do 24 hodín nebudú ľudia potrebovať test na Covid-19 a nepôjdu ani do karantény. Platí to pre Maďarsko, Poľsko, Česko, Rakúsko, Chorvátsko, Slovinsko, Nemecko a Švajčiarsko.

Aby ste mohli vycestovať, bude stačiť vyplniť tlačivo nájdete ho tu: v ktorom policajti pri prechode hraníc zaznačia čas odchodu mimo SR a skontrolujú čas príchodu.

Na výstup bude možné použiť len niektoré hraničné priechody, kde cestovateľovi zaznačia čas prechodu hraníc, pri návrate bude možné využiť akýkoľvek hraničný priechod, kde je to v súčasnosti možné.

Takto môžu ísť navštíviť ľudia so slovenským občianstvom či trvalým a prechodným pobytom napríklad svojich blízkych. Zjednodušia sa aj rôzne rokovania a pracovné schôdzky.

Či sa povolí dlhší pobyt a či ľudia budú môcť ísť na dovolenku napríklad do Chorvátska, ešte nie je jasné.

<p>Ak máte nejaké otázky kľudne nás môžete <a class=”sg-popup-id-1886″ href=”https://dovolenkujlacno.sk/popupbuilder/kontakt-otazky-a-odpovede/”>kontaktovať</a> radi vám poradíme. </p>