Slovensko otvára hranice so 16 krajinami

Slovensko otvára hranice so 16 krajinami

Slovensko otvára hranice so 16 krajinami. Od minulého týždňa máme otvorené hranice so susedným Českom, Maďarskom aj Rakúskom. K nim sa od stredy 10. júna pridajú ďalšie krajiny: Nemecko, Lichtenštajnsko, Švajčiarsko, Slovinsko, Chorvátsko, Bulharsko, Grécko, Cyprus, Malta, Fínsko, Nórsko, Dánsko a Island, Estónsko, Litva a Lotyšsko.

To znamená v praxi, že z týchto krajín je možné na Slovensko legálne pricestovať bez nutnosti absolvovať povinnú karanténu. Týka sa to Slovákov, aj občanov daných krajín. Do týchto krajín sa obnoví doprava, aj letecká, no na väčšine letísk sa stále vyžaduje negatívny test na Covid-19.

Od stredy od siedmej hodiny ráno sa ruší aj štátna karanténa a e-karanténa pre ľudí, ktorí z týchto krajín pricestujú na Slovensko. Ak sa vrátite z krajín, s ktorými Slovensko nemá otvorené hranice, mali by ste sa na čas dobrovoľne izolovať a dať si urobiť test na Covid-19.

Upozorňujeme, že tieto informácie a situácia v krajinách sa môžu rýchlo meniť. Predtým, ako sa rozhodnete do nich vycestovať, sa oboznámte s oficiálnymi informáciami od úradov daných krajín alebo kontaktujte slovenské velvyslanectvá.

Ak máte nejaké otázky kľudne nás môžete kontaktovať radi vám poradíme.